Citrine/MK | Manual

[ Датотека ] додаток: [ Низа ]

☞ x ≔ Датотека нови: (локација на датотека /tmp: ‘a.txt’).
x напиши: ‘123’.
✎ напиши: x читај, запре.
x додаток: ‘345’.
✎ напиши: x читај, запре.
123
123345